vrijdag 20 november 2015

Van mbo naar hbo

Van mbo naar hbo

Ontdek de mooiste merken en artikelen online bij de Bijenkorf. Trendy schoenen tegen superprijzen. De laatste lifestyletrends. Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit!


Klik en shop eenvoudig bij OTTO! Shop het grote Aanbod Vans Schoenen bij Nelson.

Je bent breder inzetbaar. Heb je zowel een mbo als hbo opleiding afgeron dan ben zeer interessant voor de arbeidsmarkt. Van mbo naar hbo : wat zijn jouw motieven? Check hoe je je kunt oriƫnteren.


Dit zijn de belangrijkste valkuilen op een rijtje. Zie je jezelf al zitten in de collegebanken van een hogeschool, wacht dan toch even met het versturen van het aanmeldingsformulier. Hoe beter je namelijk de overstap. Een hbo -studie is een niveau hoger dan het mbo.


Van mbo naar hbo

Stof wordt sneller behandel het vraagt meer van je taalvaardigheid en zelfstandigheid.

Hier lees je over de verschillen en mogelijkheden. Met een mbo -achtergrond moet je een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (kwalificatieniveau 4) gevolgd hebben om met een hbo -opleiding te kunnen starten. Ongeveer veertig procent van de studenten met een mbo -diploma, stroomt al dan niet direct door naar het hbo.


Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een. Bij ons ben je met een mbo -diploma op zak van harte welkom. Dan krijg je voor het hbo opnieuw studiefinanciering. Wat kun je verwachten na het mbo ? Sommige niveau 4-opleidingen kun je versneld volgen. Daarmee kun je sneller naar het hbo.


En wil jij nu een hbo opleiding gaan doen? Je moet dan sowieso in het bezit zijn van een mbo niveau diploma. In Enschede volgt een groep mbo ’ers in hun laatste jaar alvast vakken op het hbo. Ze leren er docenten kennen, het gebouw en belangrijker nog: de manier.


Ik ben net afgestudeerd op een MBO opleiding en ga volgend schooljaar een HBO opleiding doen. OV opzeggen en vervolgens wee. Doorstroom van mbo naar hbo staat volop. Maak jij de overstap van mbo naar hbo ? Lees hier hoe je een goede start maakt met een hbo -opleiding bij Saxion.


Bij Avans kun je met je mbo -diploma niet bij iedere opleiding automatisch doorstromen.

Er wordt gekeken of je mbo -opleiding voldoende. Met je mbo -diploma doorstuderen aan het hbo : Bachelor of Associate degree. Lees dan verder voor meer informatie!


Zit je op het mbo en overweeg je de overstap naar het hbo ? Volg dan de brugmodule of kom naar de mbo - hbo dag op Hogeschool Viaa. Of heb je weleens gedacht aan de route van mbo naar hbo ? Met deze mogelijkheden bij ROC Nijmegen bereid je je. Wil jij doorstuderen na mbo ? Volg jij als ( mbo -opgeleide) verpleegkundige een hbo -v-opleiding en sta je ingeschreven in het Kwaliteitsregister VV? Dan kan de opleiding in jouw portfolio zowel. Samen werken aan een betere aansluiting mbo - hbo ’, het samenwerkingsverband van de Noordelijke mbo - en hbo -instellingen.


Op deze website vindt u informatie over. De meeste studenten op het hbo hebben eerst een havo- of vwo-diploma gehaald. Toch is dat niet de enige route naar het hoger beroepsonderwijs: ook.


Van MBO naar HBO Indien de MBO opleiding aansluit bij de HBO opleiding, kun je bij verschillende opleidingen het eerste jaar overslaan op het HBO. Als het een opleiding is in dezelfde richting zal hij wel wat vrijstellingen krijgen. Hij zou even naar de mbo -decaan kunnen gaan met een uitdraai van zijn behaalde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts