maandag 9 september 2019

Straatfeest vergunning

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Ben je bezig met een straatfeest organiseren, dan vraag je je misschien af waar je aan moet denken. Hiervoor moet je een vergunning hebben.


Straatfeest vergunning

Buurtfeest of straatspeeldag Als u een buurtfeest, straatfeest of straatspeeldag gaat houden, moet u dit minimaal weken van tevoren melden bij de gemeente. Je gaat een straatfeest organiseren. Als u een buitenevenement organiseert, dan moet u meestal een vergunning aanvragen. Soms hoeft u alleen een melding doen, bijvoorbeeld bij een straatfeest.


Wanneer is er geen vergunning of melding nodig? Met het oog op aansprakelijkheid voor schade is het van groot belang dat de afzetting op de juiste wijze gebeurt, zoals in de vergunning staat beschreven. Organiseert u een straat- of buurtfeest of een buurtbarbecue? Dan heeft u geen vergunning nodig.


Straatfeest vergunning

Wel moet u het straatfeest uiterlijk weken van tevoren bij de. Wilt u een straatfeest of een barbecue voor uw buurt organiseren? Kleine, eenvoudige buitenevenementen kunt u gratis melden.


Dit doet u minimaal twee weken van tevoren. U hebt dan geen vergunning nodig. Dit kan als uw evenement aan. Vergunning buurtfeest-buurtbarbecue-rommelmarkt Straat- of buurtfeest organiseren – melden of vergunning aanvragen.


Straatfeest vergunning

Meestal is daar een vergunning voor nodig. Het maakt niet uit of u het evenement organiseert op uw. Zoals een buurtbarbecue of straatfeest ? Doe dan alleen een melding klein evenement. Voor kleinere evenementen zoals een straatfeest of rommelmarkt hoeft u alleen een melding te doen. Daarnaast heeft u een vergunning nodig als u een loterij wilt.


Gaat het om een kleinschalig evenement? Bijvoorbeeld een braderie, optocht, sportevenement, muziekfeest of straatbarbecue? Meld het evenement dan aan. Vaak is een melding echter genoeg. Voor het organiseren van een evenement heeft u meestal een vergunning nodig.


Een evenement is een activiteit die voor publiek toegankelijk is. U kunt een straatfeest of buurtbarbecue online of schriftelijk aanvragen. Dan meldt u dit bij de gemeente. Als u een klein evenement organiseert moet u dat melden bij de gemeente. Voor een groot evenement moet u een vergunning aanvragen.


Hierna kunnen zij een vergunning aanvragen voor hun evenement. Het is alleen mogelijk om voor het lopende jaar een evenement aan te vragen. Misschien moet u een vergunning aanvragen. Besloten bijeenkomsten die op of aan de weg worden georganiseerd (bijvoorbeeld een straatfeest ). Dan vraagt u een vergunning aan in de gemeente waar u h. De activiteit moet wel minimaal weken van.


Voor groo tschalige evenementen zoals een braderie, kermis, optocht, straatfeest of festival vraagt u een evenementenvergunning aan. U heeft geen vergunning nodig voor het organiseren van een barbecue of straatfeest als u voldoet aan de voorwaarden. U hoeft dan alleen een melding te doen. Als u een evenement, feest of wedstrijd organiseert, heeft u daar soms een vergunning voor nodig. Kleine evenementen hoeft u alleen te melden.


In de volgende situaties heeft u een vergunning nodig: U organiseert een evenement met publiek. Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Enschede staat dat het verboden is om evenementen te organiseren zonder vergunning van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts