dinsdag 30 juli 2019

Hoogbegaafd hoogbewust

Door je talenten en kwaliteiten is je kennis heel groot en heb je betrokkenheid vanuit het hart met alles om je heen. Wat is de relatie tussen hoogbewustzijn en hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid? Om tot die grote hoogte te kunnen stijgen hebben zij een andere wijze van denken meegekregen en een ander bewustzijnsniveau.


De vraag die steeds bij me terugkomt, zo ook gisteren toen ik via Linda Commandeur de. Criterium daarvoor is een IQ van 1of meer. Het geldende beeld van hoogbegaafden is dat ze. Een hoogbegaafd mens echter wel. Ieder mens wil zich graag omringen met ontwikkelingsgelijken.


Dus ook hoogbegaafde kinderen. Hiermee wordt bedoelt dat een hoogbegaafd iemand over het algemeen minder stimulans nodig. Als hoogbegaafde ben je ook hoogalert, hoogbewust en hoogsensitief. Dat betekent dat je meer prikkels dan gemiddeld waarneemt en die ook dieper verwerkt.


Hoogbegaafd hoogbewust

Zoals in dit artikel beloofd , vandaag deel over hoogbegaafdheid. Willem de Boer legt hoogbegaafdheid verder uit. De ontdekking dat jij hoogbegaafd bent komt bijna nooit alleen. Het is erfelijk en bovendien, “soort zoekt soort”,.


Maar is er wel iets mis met deze kinderen of heeft de omgeving last. Berichten over hoogbewust geschreven door Marianne. Ik ben hoogbegaafd en ik heb dat enkele maanden geleden ontdekt samen met mijn.


Hoogbegaafd hoogbewust

Tessa Faber Loopbaancoach en trainer, uitdagend en uitdragend: inspireert en blogt over de arbeidsmarkt, loopbaan, solliciteren, personal branding en over expres. Auw, de afgewezen, sensitieve sollicitant…. Nieuwste filBakkers met Vuur. Het avontuur (min) meer films. Hoogbewust onbekwaaBOE!


Marita van den Hout Het verschil tussen hoogpresteren hoogbegaafd en creatief begaafd. Om een hoogbegaafd kind evenwichtig op te laten… Lees meer. Vaak zijn ze ook hoogsensitief en hoogbewust.


Ik houd een lijstje bij van studenten die hoogbegaafd zijn. Voor hen organiseer ik bijvoorbeeld lunchgroepjes. Of je nu spreekt over meerbegaaf hoogbegaafd , begaaf hooggevoelig of hoogsensitief. Daarom spreek ik zelf het liefst over “ hoogbewust ”. Zaken waar ouders en kinderen met wie ik werk dagelijks mee te maken hebben. Intense verwerking is één van de hoofdkenmerken van hoogsensitiviteit.


Deze feiten zou je daar zeker over moeten weten. Maar, bedankt in ieder geval! Informatie over kinderen die hoogbegaafd zijn. Wat is het en waar loop je als ouder en kind tegenaan. Dit bericht is verplaatst naar onze nieuwe website.


Onderbouwing met cijfers kan makkelijk voor waar worden. Je denkt bij het woord al snel aan zweverige theorieën van mensen met vermoeiende kinderen. Maar hoogsensitieve personen bestaan wel degelijk.


Als je hoogbegaafd bent heb je een IQ van 1of hoger. Maar bij hoogbegaafden is er tevens sprake van een hoge sensitiviteit en iets wat ik hoogbewust noem. Soms wil je als hoogbegaafde of hoogsensitieve jongere gewoon je verhaal doen. Geen specifieke begeleiding of therapie, maar vertellen waar je tegenaan loopt, praten.


Dit komt erop neer dat personen met scores in de bovenste twee percentielen van de IQ-curve hoogbegaafd worden. Er zijn HSP-sters die hoogbegaafd kunnen zijn. Je neemt anderen en dieren hoogbewust waar.


Je houdt rekening met de ander in alle opzichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts