vrijdag 31 juli 2015

Artikel samenvatten

Artikel samenvatten

Een artikel samenvatten. Wetenschappelijke artikelen samenvatten. Lees in dit artikel alles over luisteren, samenvatten , doorvragen (LSD) en andere communicatieve vaardigheden.


Waarom is dit artikel geschreven? Zorg dat het antwoord op deze vraag blijkt uit de samenvatting. Voor wie is het artikel geschreven? Door wie is het artikel geschreven? Het gevaar bij gelijk beginnen met het samenvatten is dat je alleen de hoofdpunten.


Begrijp waar de tekst over gaat voordat je begint met samenvatten ! Het samenvatten zorgt er ook voor dat je de stof beter begrijpt en langer zal onthouden. Bij het maken van een goede samenvatting gaat het erom dat je. Luistervaardigheden bestaan onder uit parafraseren en samenvatten. Parafraseren betekent dat je de informatie van de ander in eigen woorden weergeeft. Tips om een goed wetenschappelijk artikel te schrijven (vgl. scriptie of thesis): in dit artikel wordt ingegaan op inhou.


Samengevat : is de student door. Je kunt een tekst per alinea samenvatten. Dit kun je als volgt doen: Lees de alinea Onderstreep de belangrijkste kernwoorden Schrijf deze kernwoorden op een papier. LSD: luisteren, samenvatten en doorvragen.


Dat is de basis voor communicatie. Het is niet alleen een vaardigheid maar het heeft ook te maken met uw kwaliteiten. Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden. Het hele artikel is hier samengevat in slechts vier zinnen. Heeft de ander zijn betoog afgeron dan vat je het samen in je eigen woorden.


Artikel samenvatten

Als je een tijdje vragen hebt gesteld en. Daaruit blijkt je taalvaardigheid. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ‘ samenvatten ’, met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Kijk eerst samenvatten van een wetenschappelijk artikel en ga dan aan de slag met de stof BELANGRIJK: Maak deze opdrachten niet te ver voor het schoolexamen, dan zakt.


We zullen nu kijken naar het samenvatten van teksten, dat wil zeggen het samenvatten van een tekst in een leerboek en het samenvatten van een artikel. Dit artikel gaat over het samenvatten door de voorzitter tijdens de discussie, tijdens het agendapunt. Mail of bel ons zodat we je verder kunnen helpen.


Artikel samenvatten

Deze uitleg is wel specifiek toegespitst op een Havo SE van het Liemers College. In dit artikel wil ik hun informatie samenvatten om andere fokkers van zeldzame rassen te helpen die ook geconfronteerd worden met het probleem. Doel van dit materiaal is jullie competenties rondom. Lesfiche waarin een stappenplan wordt gegeven om een (kranten) artikel of nieuwsbericht samen te vatten en de hoofdgedachte eruit te halen. Problemen met je cijfers?


Hoe vaak gebeurt het niet dat een telefoongesprek ontspoort omdat de klantvraag niet duidelijk is? Opdracht – Bestudeer achtergrond informatie. Life in Five Seconds is een boek waarin op een leuke manier, door middel van icoontjes gebeurtenissen, films en personen worden samengevat.


Handig voor dual coding! Stap 2: Maak een samenvatting. Vraag aan je docent een artikel of download het artikel Schooluniform als middel tegen pesten. Van dit artikel ga je een samenvatting.


Beste Hababammers :) Ik moet binnenkort een p. Ik moet paar artikelen (nieuws) zoeken, en over dat artikel moet ik dus een samenvatting maken. In de nieuwe commercial van de Postcode Loterij wordt Nederland samengevat in een minuut. Geregeld samenvatten is van belang om bij een cliënt verandertaal uit te lokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts