donderdag 27 december 2018

Reflectief en analytisch vermogen

Analytisch vermogen : wat is dat? Wat zijn analysevaardigheden precies? Kun je het leren om beter te analyseren? Wat is de valkuil die erbij hoort?


Van iemand die goed analytisch kan denken wordt gezegd dat hij een sterk analytisch vermogen heeft.

Dit vind je vaak terug in de profielschets in vacatures. Competentie analytisch denken,. Zij hebben voordeel van hun vermogen om logisch te kunnen redeneren,. Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en.


Het vermogen om doelmatig te blijven handelen in een nieuwe situatie,. Je maakt duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken, tussen symptomen en oorzaken,. Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten reflectief.

Zo onderscheidde bijvoorbeeld Jerome Kagan kinderen die impulsief en kinderen die meer reflectief (bedachtzaam) denken. Probleemoplossend vermogen. Dit is moeilijk, maar het valt te leren. Je moet daarvoor analytisch. Afhankelijk van de context kan het staan voor kennis, een overtuiging, denkvermogen, het vermogen om dingen te leren, onthouden en uitwisselen van kennis, enzovoort.


Many translated example sentences containing reflectief. Ik ben getrouwd en vader van jongens. Ik beschik over mijn bachelor social work en binnen de hulpverlening heb. Wat betekent Actief, receptief en reflectief ? Hieronder vind je een betekenis van het woord Actief, receptief en reflectief Je kunt ook zelf een definitie van Actief. De stroming is analytisch , omdat ze kritisch en rationeel naar eigen resultaten kijkt.


De onderzoeksresultaten blijven geldig tot het tegendeel wordt aangetoond. De BK-bachelor is wetenschappelijk opgeleid: methodisch en reflectief. Vereiste kennisniveau en analytisch vermogen. Affiniteit met de opleiding Bouwkunde.


Reflectief Dialogisch Kritisch reflectief.

Mijn coachingservaring is continu in ontwikkeling. Intellectueel persoonlijkheidskenmerk. Iemand die hoog scoort op het intellectuele persoonlijkheidskenmerk is vaak analytisch , intelligent en geleerd.


De politie heeft behoefte aan hoogopgeleide politiemedewerkers in de basispolitiezorg. Medewerkers die op straat inzetbaar zijn én zich onderscheiden door. Bij mij waren bijvoorbeeld de executieve functies ‘ reflectief vermogen ’,. Nicky heeft een brede kennis van diagnostiek en behandeling.


Ze is reflectief ingestel heeft een sterk analytisch vermogen en heeft oog voor het proces,. Beschikt over analytisch vermogen. Kan de essentie van een bestuurlijke nota snel. Ben je benieuwd naar hoe je meer uit jezelf of uit je team kunt halen?


Ontwikkel het talent binnen je organisatie en jezelf! Leerstijlen en leeromgevingen. Ik heb een groot empathisch vermogen.


In het hbo dienen studenten te beschikken over: analytisch vermogen , planningsvaardigheden, samenwerkingsvaardigheden en reflectief vermogen. Als HAN willen we professionals opleiden die kunnen anticiperen op veranderingen in de praktijk. Dat vraagt om onderzoekende professionals. Maar hoe stimuleer je nu.


Informatie over onderwijskenmerken voor studenten van de bacheloropleiding Psychologie van de Universiteit Utrecht. In verschillende studies wordt verondersteld dat een portfolio het reflectief vermogen van leerlingen. Een oud spreekwoord luidt: “Oordeel niet over een mens vooraleer je twee weken in zijn schoenen gelopen hebt……” Er zijn periodes in je leven dat je een thema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts