vrijdag 19 februari 2016

Legitieme portie berekenen

Problemen met je cijfers? De legitieme portie is het erfenis gedeelte waar kinderen aanspraak op maken. Wij laten zien hoe een berekening van een legitieme portie wordt gemaakt. De testeervrijheid van ouders wordt beperkt door de legitieme portie. In deze bijdrage worden de meest gestelde vragen over legitieme portie beantwoord.


Onterven en de legitieme portie. Ouders kunnen besluiten om een of meerder kinderen te onterven. Dit moet wel in de vorm van een testament gebeuren. Legitieme portie berekenen ? In dit blog leggen we aan de hand van vier eenvoudige voorbeelden uit hoe je het minimale kindsdeel berekent. Sommige mensen zijn zo teleurgesteld in hun erfgenamen, dat ze hen het liefste zouden onterven.


Om de legitieme portie te berekenen , wordt het toepasselijke breukdeel genomen van de ‘legitimaire massa’. Dat is de nalatenschap,. Wilt u een legitieme portie berekenen , opeisen of schenken?


Neem vandaag nog contact op! Waar heb ik recht op als ik ben onterfd? Meer informatie vind u op deze erfrecht site. Hoe doe je hier als kind een beroep op?


Wat gebeurt er bij het onterven door de ouders als uw grootoud. Dit is zeker geen gemakkelijke keuze voor een ouder. De legitimaris heeft echter een (verstrekkend) recht op informatie waarmee hij zijn legitimaire aanspraak kan berekenen. Vaak wordt hierop een beroep gedaan op het moment dat een kind is onterfd. Veel vragen heersen omtrent de legitieme portie en de hoogte ervan.


Erfrecht advocaat Jan Damstra geeft in dit artikel antwoord. Wij zijn zeer ervaren advocaten,. Je legitieme portie opeisen? Het berekenen van de legitieme portie.


Wanneer uw vader of moeder overlijdt, dan heeft u als afstammeling altijd tenminste recht op uw kindsdeel. In juridische termen bent u. Om de hoogte van de legitieme portie te kunnen berekenen , moet u inzage krijgen in de samenstelling van de nalatenschap. Jouw legitieme portie opeisen? Wat zijn de regels om aan jouw wettelijk erfdeel te komen?


We hebben het op een rijtje gezet. In het erfrecht komt dit vooral voor gedurende. Een onterfd kind heeft geen recht op goederen.


Het onterfde kind bepaalt of hij aanspraak maakt op de legitieme portie. De eerste zes maanden na het overlijden is de. De kinderen hebben altijd recht op hun legitieme deel. In het nieuwe erfrecht is het legitieme deel gesteld.


Bent u als kind of kleinkind onterfd dan heeft u geen recht op de erfenis maar wel op een wettelijk erdeel, legitieme portie. De waarde van de goederen van de nalatenschap moet worden vastgestel maar er moet ook rekening gehouden. Uw legitieme portie is een niet opeisbare vordering op de langstlevende ouder. Opeisen en de hoogte van de legitieme bepalen? In het algemeen is een legitieme portie opeisbaar binnen zes maanden nadat het overlijden heeft plaatsgevonden.


Van onze advocaat legitieme. Wat is de legitieme portie ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts